Günümüzde internet aracılığıyla herhangi bir üniversite hakkında istediğiniz tüm bilgileri edinebilirsiniz. Akademik müfredat, ders dışı etkinlikler veya kampüs olanakları hakkında ayrıntılı bilgi almak için bu yeterli gözükebilir. Halbuki üniversite seçerken kampüsü ziyaret etmenin önemi çok büyük ve seçiminizi etkileyebilir! Kampüs hayatı, ziyaretlerin avantajlarını ve BAU’daki kampüsleri sıralıyoruz!

Üniversitelerin internet sitelerinden okuduğunuz bilgilere ek olarak kampüsü ziyaret etmenin önemine değiniyoruz. Bir üniversiteyi ziyaret ettiğinizde, ilk elden gözlemlere dayanarak kendi fikirlerinizi oluşturabilirsiniz. Bu, üniversitenin sizin için uygun olup olmadığı konusunda daha bilinçli bir karar vermenize yardımcı olur.

Üniversite sınavı sonrasında, araştırmalarınızla beraber okul seçiminizi daraltmalısınız. Hangi üniversitenin size uygun olduğuna karar vermek için karşılaştırmalar yaparken, kampüs ziyareti de mutlu olacağınız bir sonuca ulaşmanıza yardımcı olabilir. Bununla beraber üniversiteleri araştırırken şu konulara göz atabilirsiniz: Akademik programlar, bölüm gereksinimleri, sınıflar ve akademik kadro, yurt odaları, kampüs atmosferi, spor tesisleri, kulüpler ve aktiviteler, güvenlik ve ulaşım kolaylığı…

DOĞRUDAN KAMPÜS HAYATINI GÖZLEMLEYİN

Üniversite hayatı, bir öğrenciye dinamik, sosyal, atletik ve akademik çevrelerle kişisel gelişimini sağlamak için sayısız fırsatlar sunar. Her kampüsün kendine özgü dinamikleri vardır. Kampüs ziyaretiniz esnasında hem üniversitenin konumunu hem de etrafında neler olduğunu öğrenmiş olursunuz. Lisans eğitiminiz boyunca okuyacağınız yeri yakından tanımak ve hoşlanıp hoşlanmadığınızı anlamak sağlıklı bir karar almanızı sağlar.

Ayrıca kampüste öğrencilere ne tür faaliyetler sunuluyor, sınıflar nasıl ve öğrenciler vakitlerini nasıl geçiriyor gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz! Kampüs ziyareti sırasında, okulda okuyan öğrencilerden de fikir alabilirsiniz. Akademik kadro, sosyal faaliyetler, kafeterya, yurt imkanları, staj fırsatları gibi konularda üniversitenin kendi öğrencilerinden en yararlı bilgileri alabilirsiniz.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİNİN KAMPÜSLERİ

İstanbul’daki özel üniversiteler listesinde yer alan BAU’nun şehrin en güzel yerlerinde kampüsleri bulunuyor. Kampüslerini açmayı tercih ettiği şehir merkezleriyle, öğrencileri hayata hazırlamayı hedefler. Böylece kampüs hayatı açısından sosyalliğe ve çeşitliliğe imkân veriyor. BAU yurt içi kampüsleri: Beşiktaş Güney Kampüsü, Beşiktaş Kuzey Kampüsü, Galata Kampüsü, Göztepe Kampüsü, Pera Kampüsü ve Future Kampüs olarak sıralanıyor. Şehrin merkezinde bulunan bu kampüsler sosyal faaliyetleriyle öğrencileri hem akademik hem sosyal anlamda geliştirmeyi hedefliyor.

“BAU Global” öğrencilerine, dünyanın çeşitli noktalarında eğitim alma fırsatı sunuyor! Berlin, Toronto, Washington DC, Roma, Batum, Köln gibi BAU Global üyesi kurumların bulunduğu şehirlerde yurt dışı kampüslerinde de eğitim görebilirsiniz.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.