Üniversite seçmek her öğrenci için stresli bir karar. Sizin için en doğru kararın hangisi olduğunu anlamaya çalışmak göz korkutucu gelebilir. Üniversite seçme sürecinde kaçınmanız gereken yaygın hataları bir araya getiriyoruz.

Süreci aceleye getirmek: Doğru üniversite seçimi yapabilmek için bolca araştırma yapmanız ve ne istediğinize karar vermeniz gerekir. Üniversite tercihi yaparken son ana kadar beklemek ya da emin olmadan karar vermek ileride mutsuz olmanıza sebep olabilir. Bu yüzden kendi hayalleriniz doğrultusunda üniversitelerin size neler sunabildiğini detaylıca araştırmayı ertelemeyin.

Kampüsü ziyaret etmemek: Üniversitelerin yalnızca internet sitelerine bakmak yeterli olmayabilir. Size yakın olan ve tercih etmeyi düşündüğünüz üniversitelerin kampüsünü ziyaret etmeniz kararınızı değiştirebilir.

Eğer mesafe ve pandemi sebebiyle ziyaret etmeniz mümkün değilse sosyal kampüs turlarına göz atabilirsiniz. BAU’nun sanal kampüs turunu deneyimlemek için tıklayınız.

Çevrenizin etkisinde kalmak: Üniversite tercihi döneminde çevrenizden fikir almanız gayet normal. Ancak yalnızca aile veya arkadaşlarınızın tavsiyelerinden yola çıkarak üniversite seçmeniz sizi mutlu etmeyebilir. İstediğiniz üniversitede hayalinizdeki bölüme karar verin ve üniversite tercihi sürecinde kendinizi de dinlediğinizden emin olun.

Yalnızca bölüme odaklanmak: Seçtiğiniz bölüm hayatınız boyunca yapacağınız mesleği belirlemek zorunda değil. Bununla beraber akademik hayatınızın yalnızca bir bölümle sınırlı kalması da gerekmiyor. Çift ana dal, yan dal ve farklı fakültelerden ders alarak kendinizi birden fazla bölümde geliştirebilirsiniz.

Yalnızca konuma odaklanmak: Yalnızca istediğiniz şehirde olması veya evinize yakın olması gibi detaylar doğrultusunda karar almayın. Konuma ek olarak üniversitenin sunduğu eğitim, akademik başarısı, sunduğu iş fırsatları ve burs programları çok önemli. Üniversite tercihi yaparken bu konuları da araştırmayı atlamayın.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.