Üniversite sınavına hazırlık süreci aday öğrenciler için stresli geçen bir dönem olarak bilinir. Bu dönemde çalışma temponuzu arttırabilmek, verimli çalışabilmek için vücudunuza nasıl baktığımız da bir o kadar önemli.

Sınav stresiyle yeme alışkanlıklarını değiştirmek, daha fazla veya daha az yemek ders çalışma kapasitenizi de olumsuz etkileyebiliyor. Bu dönemde nasıl beslenmeniz gerektiğini ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Eti Aslan’a sorduk :

Üniversiteye hazırlanırken nasıl beslenmeli?

• -Güne kahvaltıyla başlamak başarınızı arttıracaktır.
  • -Öğün atlanmamalıdır.
  • -Paketli besinlerden uzak durulmalıdır.
  • -Sağlıklı ve yeteri kadar karbonhidrat alınmalıdır. Şeker ve tatlı sınırlandırılmalıdır.
  • -Omega-3 içeriği yüksek yağlı tohumlar gibi besinleri tüketimi arttırılmalıdır.
  • -Sebze ve meyve gibi vitamin ve mineral içeriği yüksek besinlerin tüketimi önemlidir.
  • -Kuru baklagil tüketimi arttırılmalıdır.

ApplyBAU öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler