Lise hayatları boyunca YKS hazırlığı yapan öğrenciler için sonuçlarını bekleme vakti geldi. Peki ya YKS sonucuyla tercih yapacak öğrencilerin neleri gözden kaçırmaması gerekiyor? Aday öğrencilerin üniversite tercihi yaparken dikkat etmesi gereken en önemli noktalar üniversitelerin taban puanları, başarı sıralamaları ve sunduğu fırsatlar. YKS sonrası sağlıklı bir karar alabilmeleri adına aday öğrenciler için üniversite taban puanlarını ve dikkat etmeleri gereken diğer noktaları sıralıyoruz.

Üniversitelerin 2022 Yılı Taban Puanları

Öğrenciler YKS sonuçlarını 20 Temmuz tarihinde öğrenecekler. 2022 yılına ait üniversite taban puanları YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından belli oluyor. Bu tarihe kadar öğrenciler 2021 yılının taban puanı verilerine göz atarak tahminlerde bulunabilirler. YKS sonuçlarıyla açıklanacak olan taban puanlar doğrultusunda üniversite tercih listenizi hazırlayabilirsiniz.

Üniversiteleri Değerlendirirken Dikkat Edilecekler

Aday öğrenciler üniversite tercihi yaparken YKS puanı ve üniversite taban puanlarını temel almak zorundalar. Ancak buna ek olarak okumak istedikleri fakülte, bu fakültelerin hangi üniversitede bulunduğu ve bu üniversitelerin başarılarını da araştırmaları gerekiyor. Bu araştırmayı yaparken kampüs ziyaretlerinde bulunmaları, akademik kadroları araştırmaları ve üniversitenin öğrencisine sağladığı staj ve uluslararası fırsatları gözden geçirmesi de şart. Bu sayede hayalini kurduğunuz geleceğe ulaşmanız noktasında tercih ettiğiniz üniversite size rehberlik edebilir.

YKS sonrası başlayan üniversite tercih döneminde kararsızlıklar ve stres yaşayabilirsiniz. Bu sebeple süreci aceleye getirmemeye çalışın ve araştırmanızı uzun süre devam ettirin. Üniversitelerin kampüslerini ziyaret ederek detaylı bilgi talep edin, internet sayfalarına göz atın ve sizin için önemli fırsatları sunup sunmadıklarını inceleyin. Erasmus ve World Exchange gibi uluslararası eğitim fırsatları, yeni teknolojilere verilen önem ve yabancı dil öğrenimini desteklemeleri başarılı bir üniversitenin sahip olması gereken temel özellikler arasındadır.

Bahçeşehir Üniversitesi taban puanları için tıklayınız.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

ApplyBAU hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.