Üniversiteye başlamadan önceki son aylarınızı avantajınıza kullanabilirsiniz. Öğrencilik hayatınızda heyecan verici ama meşgul bir dönem başlıyor. Yeni bir ortama, derslere ve arkadaşlara uyum sağlama sürecinizde yoğunluk yaşayabilirsiniz. Planlı ve rahat bir ilk döneme başlayabilmeniz için yapmanız gerekenleri sıralıyoruz.

Bölümleri araştırın: Üniversite sınavı sonrası farklı seçeneklerinizi keşfetme ve okulların sunduğu çeşitli bölümler hakkında araştırma yapmanın tam zamanı! Üniversitelerin bölümlerini, bu bölümlerin size sunabileceği kariyer fırsatlarını ve taban puanları hakkında güncel bilgileri araştırabilirsiniz.

Hobilerinize vakit ayırın: Lise hayatınız boyunca, özellikle son sınıfta üniversite sınavına odaklandınız. Bu sebeple ara verin ve sonunda hak ettiğiniz kutlamayı yapın! Bu süreçte hobilerinize vakit ayırarak kendinizi de geliştirebilirsiniz.

Üniversite burs başvurularını araştırın: Üniversite burs başvuruları akademik hayatınızda ilerlemeniz için sizi destekleyebilecek en iyi seçeneklerden biri. Üniversite sınavı sonrasında yeni burs programları ve fırsatlarıyla karşılaşacaksınız. Üniversite öğrencisi olmanın getirdiği avantajları göz önünde bulundurarak üniversite burs başvuruları ve tarihlerini takip edebilirsiniz. Tercih döneminde üniversite araştırmaları yaparken de okulların üniversite burs başvuruları ve size bu konuda ne katabileceklerini araştırın.

Üniversitelerin taban puanları hakkında bilgi edinin: Öğrenci girdiği TYT ve AYT ya da YDT sınavlarından almış olduğu sonuçlara göre üniversiteler arasından seçim yapar. İstanbul’da 13 adet devlet ve 45 adet vakıf olmak üzere toplam 58 üniversite bulunmaktadır. İstanbul’daki Üniversiteler sayıca fazla olduğu için öğrenci seçim yapmakta zorlanabilir. Bu noktada, TYT ve AYT ya da YDT sınavlarından aldıkları puanlar doğrultusunda üniversitelerin taban puanlarını araştırmak mantıklıdır. Taban puanları için ÖSYM’nin kendi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

BAU’da 9 fakülte, 1 konservatuar, 1 yabancı diller yüksekokulu ve 1 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Aday öğrenci, BAU’da bulunan okullardan birini kazanmak istiyorsa taban puanlarına göz atabilir. Bahçeşehir Üniversitesinin taban puanları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.