Aday öğrenciler için üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla beraber tercih dönemi başlıyor. Aday öğrenciler bu dönemde üniversiteleri, bölümleri ve taban puanlarını araştırarak tercih listesi hazırlar. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrenciler için hangi mesleklere sahip olabileceklerini ve Yazılım Mühendisliği taban puanlarını sıralıyoruz!

Yazılım Mühendisleri, işletmeler için sistemler ve yazılımlar geliştirir. Yazılım mühendisleri, programlama dilleri, yazılım geliştirme ve bilgisayar işletim sistemleri hakkında kapsamlı bilgiye sahiptir. Yazılım Mühendisleri işletim sistemleri, bilgisayar oyunları, masaüstü ve web uygulamaları, ağ kontrol sistemleri ve iş uygulamaları gibi çeşitli yazılım türleri geliştirebilir. Buna ek olarak teknolojideki gelişimler ve yeni uzmanlık alanları bu mesleğin hızla gelişmesini sağlıyor.

BAU’da Yazılım Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler temel bilim ve mühendislik prensiplerini öğrenir, yazılım uygulamaları ile insanların etkileşimini en verimli olacak şekilde tasarlama yeteneği kazanır ve mesleğin güncel gereksinimlerini karşılayacak bilgi, pratik ve tecrübeye sahip olur.  CO-OP eğitim modeli ile öğrenciler BAU’daki eğitim hayatıyla beraber teknolojik yeniliklere ve sektöre dair gelişmelere hızlı bir şekilde uyum sağlayabilir. Böylece eğitim alırken çalışma hayatına da katılarak iş tecrübesi edinir!

Yazılım Mühendisliği bölümünden mezun olduğunuzda özel sektörde ve kamu sektöründe istihdam edebilirsiniz. Sistem mühendisi olarak, bilgisayar ağları üzerine çalışan işletmelerde etkinlik gösterebilirsiniz. Danışmanlık yapabilirsiniz. Elektronik cihaz üreten firmalarda ya da savunma sanayinde uygulama mühendisi olarak çalışabilirsiniz. Şirketlerin bilgi sistemleri bölümlerinde iş analisti olarak çalışabilirsiniz. Kendi disiplinlerinde ilerleyerek konularında orta kademe yönetici olabilirsiniz. Bütün bunlara ek olarak akademik kariyere de sahip olabilirsiniz.

YÖK Atlas’ın üniversitelerin Yazılım Mühendisliği taban puanları rehberi için tıklayınız.

BAU Yazılım Mühendisliği taban puanları için tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.