Bahçeşehir Üniversitesi MIT’nin kurmuş olduğu ve liderligini yaptigi Make Impact Consortium’un en yeni üyesi!

Dünya’nın farklı ülkelerinden 20 üniversitenin MIT liderliğinde bir araya gelerek laboratuvar ve eğitim imkânlarını birbirine açtığı Make Impact Consortium’a dahil olan BAU, bu anlaşma ile;

• Öğrencilerine MIT’den mini-master sertifikaları, özel eğitimler, Dünya’nın 20 farklı şehrinde düzenlenecek olan zirvelere ve eğitim seminerlerine katılma sansı ve 20 farklı ülkede, üye üniversitelerle beraber araştırma projelerini hayata geçirme imkani sunmuş olacak.
  • BAU Future kampüsünde interdisipliner olarak bir araya getirilecek olan laboratuvarların, bütün BAU imkânlarının da konsorsiyumdaki üniversitelere açılmasını sağlayan bu anlaşmayla sadece BAU öğrencileri değil, tüm Dünya’dan öğrenciler de BAU ailesinin bir parçası olabilecek.
  • Tüm üye üniversitelerin aynı sistem üzerinden bağlantıda olması, öğrenciler ve akademisyenlerin birbirleriyle devamlı olarak iletişimde olması ve proje üretimini kolaylaştırması gibi bir çok amaca hizmet eden bu konsorsiyumda bulunan Amerika, Fransa, Avusturalya, Japonya, Kolombiya, İspanya, Suudi Arabistan, Urdun, Birleşik Arap Emirlikleri, Israil, Kanada gibi ülkelerin arasında BAU’nun eforları sayesinde artık Türkiye’de eklenmiş olacak.

Teknolojinin, girisimciligin ve inovasyonlarin universiteler arasi yayilmasini ve ortak ekosistemler yaratilmasini hedef alan konsorsiyumun ilk zirvesi 27-28 Ekim tarihinde MIT’de gerceklesecek.

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bu anlaşmayla geleceğin mühendislerine yeni fırsatlar sunacak.

Detaylı Bilgi İçin https://makeimpactconsortium.com/mic-members/