Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE), ‘Üniversite Sıralaması; Asia University Rankings 2022’ verilerini açıkladı. Geçtiğimiz yıl 301-350 bandında yer alan BAU, 2022 yılında 100 sıra atlayarak 201-250’e yükseldi. Türkiye’den sıralamaya giren vakıf üniversiteleri arasında ise 5. oldu.

BAU, Türkiye’den sıralamaya giren vakıf üniversiteleri arasında “Research (Araştırma)” görünümünde Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi’nin ardından 4., ‘Industrial Income (Endüstriyel Kazanç)’ görünümünde ise 4.oldu.

Genel görünümde vakıf üniversiteleri sıralaması şu şekilde gerçekleşti:

Çankaya Üniversitesi
Koç Üniversitesi
Sabancı Üniversitesi
Bilkent Üniversitesi
Bahçeşehir Üniversitesi

Times Higher Education Asia Hakkında

Times Higher Education Asya Üniversite Sıralaması 2022, THE Dünya Üniversite Sıralaması ile aynı 13 performans göstergesini kullanır, ancak bunlar Asya kurumlarının özelliklerini yansıtacak şekilde yeniden kalibre edilmiştir. Üniversiteler, mevcut en kapsamlı ve dengeli karşılaştırmaları sağlamak için tüm temel misyonları – öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm – açısından değerlendirilir.