LAW3019 kodlu Blokzinciri Hukuku dersi Türkiye’de ilk kez BAU Hukuk Fakültesinde açılıyor.

İnovasyondan ve yaşamdan esinlenen dersler BAU Hukuk’ta! Eğitim içeriklerimizi, Türkiye’de ilk kez BAU Hukuk Fakültesinde açılan derslerle güncelliyoruz. Öğretim dili İngilizce olan yeni dersimiz, öğrencilerimizin evrensel hukuk penceresini genişletecek. Çağdaş hukukçular BAU’da yetişmeye devam edecek!

Blokzinciri Hukuku dersinin amacı öğrencilerin Türkiye ve dünya genelinde blokzinciri teknolojisine dayalı uygulamalara ilişkin mevzuat ve teknik özellikler hakkında bilgi edinmelerini, bu kuralları evrensel hukuk ilkeleri ve kavramları çerçevesinde analiz ederek, yeni oluşacak regülasyonlara dair hukuki görüşlerini geliştirmelerini ve ileride blokzinciri tabanlı uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıkları çözmelerini sağlamak.