Bahçeşehır Üniversitesi (BAU), Amerika’nın Boston eyaletinde bulunan Northeastern Üniversitesi’nde Blockchain Merkezi açtı. Merkezle Türkiye, blockchain konusunda Amerikan üniversitesine bilgi desteği sağlayacak ve bu sayede teknoloji ithal eden değil, ihraç eden ülke olacak. Açılışa katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, “Bakanlığımız kağıt olmadan günlük işlemleri yapabilecek bir sistem başlattı. Bu konuda BAU ile bu dönüşüm konusunda işbirliğine açığız” dedi. Northeastern Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Emrecan Demirörs anlaşmanın Türkiye’ye ekonomik, teknolojik ve ticari olarak çok şey katacağını ifade etti. BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise, “Prof. Dr. Tomasso Melodia ile blockchain ve yapay zekâ laboratuvarlarında çalışmalar yapacağız. Mühendislik fakültemizin de bu işe destek olmasıyla yapay zekâ ile ilgili alanlarda da yatırımlarımız olacak. Anlaşmamız çerçevesinde öğrencilerimiz, hocalarımız Northeastern Üniversitesi’ne gidebilecekler. Türkiye’den güzel işler çıkacağına inanıyorum. Bu çalışmaları BAU’nun 2023 hedeflerine ilerlemesinde büyük bir adım olarak görüyorum” diye konuştu. BlockchainIST Center Kurucu Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Bora Erdamar ise, “Blockchain elçileri yetiştiriyoruz” diye konuştu.