10-17-24 MART 2019 tarihlerinde düzenlenecek MOVE UP eğitim programları ile ‘Bir Günde Geleceğine Yön Ver’!

“Geceğin Meslekleri Nedir?” sorusu son dönemde üniversite adayları tarafından en çok merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor. Bahçeşehir Üniversitesi olarak, aday öğrencilerimizi gelecek planları konusunda bilgilendirmek amacıyla Bir Günde Geleceklerine Yön vermelerini sağlayacak MOVE UP eğitimleri başlıyor.

Move Up eğitim programımızda; Big Data, Siber Güvenlik, Blochain, Yapay Zeka ve Bilişim Hukuku, Girişimcilik ve Liderlik konu başlıklarında güncel bilgilerin paylaşımının yanı sıra interaktif çalışmaların gerçekleşmesi planlanmaktadır.

PROGRAM AKIŞI

08.30-09.00 Kayıt

09.00-10.30 Teknolojiye Yön Veren YAPAY ZEKA VE BİLİŞİM HUKUKU

10.30-10.45 1. Mola Coffee Break

10.45-11.45 Bilginin Gücü BIG DATA

Dr. Öğr. Üyesi Yücel Batu SALMAN

BAU Fen Bilimleri Enstitü Müdürü / Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

11.45-12.45 Geleceğin Veri Kayıt Sistemi BLOCKCHAIN

Dr. Öğr. Üyesi Bora ERDAMAR

Direktör, BlockchainIST Center

Mehmet Fırat ÜNAL

Genel Koordinatör, BlockchainIST Center

12.45-13.30 Öğle Yemeği

13.30-14.30 Dijital Dünyanın Vazgeçilmezi SİBER GÜVENLİK

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Naci ÜNAL

BAU Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

14.30-14.45 2. Mola Coffee Break

14.45-15.45 Farklı Kariyer Seçeneği GİRİŞİMCİLİK ve LİDERLİK

Dr. Öğr. Üyesi Selçuk TUZCUĞLU

BAUICE Yönetim Kurulu Üyesi

Hatice TUĞSAVUL

BAUICE Müdürü

BAUICE Girişimcileri

15.45-17.00 Yeni Nesil İletişim Mecrası OYUN VE OYUNLAŞTIRMA

Dr. Çakır AKER

BUG Lab Koordinatörü

* Katılım belgesi verilecektir.

TEKNOLOJİYE YÖN VEREN “Yapay Zeka ve Bilişim Hukuku”

YAPAY ZEKA İLE 10 YIL SONRA YOK OLACAK MESLEKLERİN YERİNE HANGİLERİ GELECEK? MERAK EDİYORSAN YAPAY ZEKA (ARTIFICIAL INTELLIGENCE) EĞİTİMİ TAM SANA GÖRE!

Kuantum bilgisayarlar ve yapay zekanın gelişimi arasındaki ilişkiyi öğrenmeye hazır mısın! Yapay zekayı “yapan” unsur insan. “Yapay” zekanın “yapan” zeka olması için algoritmaların öneminin farkında mısın? Yapay zeka geliyor. Sen bu işin hangi noktasındasın?

BİLGİNİN GÜCÜ BÜYÜK VERİ “Big Data”

BÜYÜK VERİYİ NASIL ŞEKİLLENDİRDİĞİNİZİ VE GELECEĞE NASIL KATKIDA BULUNDUĞUNUZU ÖĞRENİN! BÜYÜK VERİ (BIG DATA) EĞİTİMİNDE BULUŞALIM.

Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi, ülkemizde büyük veri analitiği alanında nitelikli insan kaynağı sağlamak, yaratıcı ve yenilikçi araştırma projeleri geliştirmek, ulusal ve uluslararası çerçevede akademik ve bilimsel araştırma çalışmaları gerçekleştirmek, endüstriyel firmalara ürün geliştirme süreçlerinde büyük veri analitiği alanında bilgi ve danışmanlık hizmetleri sağlamak suretiyle ülkemizin kalkınmasına katkı sunmayı hedeflemektedir.

GELECEĞİN VERİ KAYIT SİSTEMİ “Blockchain”

BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİNİN GELENEKSEL TEKNOLOJİLERDEN FARKINI BİLİYOR MUSUNUZ? BUNU VE DAHA FAZLASINI ÖĞRENMEK İÇİN BLOCKCHAINIST CENTER BLOCKCHAIN EĞİTİMİNDE YERİNİZİ ALIN.

Şifrelenmiş işlem takibini sağlayan dağıtık yapıdaki bir veri kayıt sistemi olan Blockchain teknolojisi başta Bitcoin gibi sanal para birimlerinin altyapısı üzerinde kullanılmak üzere geliştirilmiş olsa da günümüzde finans, sağlık, enerji, gayrimenkul, tedarik zinciri ve telekomünikasyon gibi birbirinden farklı sektörlerde de kullanılmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi’nde kurulan Türkiye’nin üniversite bünyesindeki ilk ve tek Blokzincir Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi olan BlockchainIST Center, Türkiye’de Blockchain teknolojisiyle ilgili bilimsel araştırmaların yapıldığı, nitelikli insan kaynağı yetiştiren, projelerin ve uygulamaların geliştirdiği en önemli kurumlar arasında yer almaktadır.

DİJİTAL DÜNYANIN VAZGEÇİLMEZİ “Siber Güvenlik”

BİLGİ SİSTEMLERİNİZE SIZILMIŞ OLABİLİR Mİ? BUNU ÖĞRENMENİN YOLU ETKİLİ BİR SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİNDEN GEÇER.

Aklımıza gelebilecek hemen her alanda; bilişim teknolojilerini, internet tabanında ve yoğun olarak kullanıyoruz. Bu kullanımın etkileri hem bireylerin hem de kurumların işlevlerini kolaylaştırırken, siber güvenlik kavramını da hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde ön plâna çıkarıyor. Bu gelişme sürecini yakından takip etmek ve ilerlemek istiyorsan, BAU’nun Siber Güvenlik alanında faaliyet gösteren akademik alt yapısından yararlanarak siber güvenlik alanında çalışan profesyonellerle birlikte çalışmalara katılabilir ve kendini bu alanda geliştirebilirsin.

FARKLI KARİYER SEÇENEĞİGirişimcilik ve Liderlik”

GİRİŞİMCİLİĞİN BİR KARİYER SEÇENEĞİ OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUN? BAŞARILI BİR GİRİŞİMCİ OLMAK İÇİN GEREKEN KİŞİSEL BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORSAN BAUICE YOLCULUĞU TAM SANA GÖRE!

Bir girişim fikrin olduğunda BAU’da ilk gitmen gereken yer BAUICE’dır. Girişimcilik; günümüz ekonomik kalkınmasının ve sosyal ilerlemenin ana itici gücü olarak kabul edilmektedir. Girişim, belirsizlikler altında ürün üretmek veya hizmet sunmaktır. Doğru zaman ve yerde, doğru kişilerle buluşup iş fikirlerini hayata geçirebilir ya da hayata geçirilecek girişim ekiplerinin bir parçası olabilirsin. Bu yolculukta seninle birlikteyiz.

YENİ NESİL İLETİŞİM MECRASI Oyun ve Oyunlaştırma

İLETİŞİM OYUNA GELDİ! OYUNUN İLETİŞİMDEKİ ÖNEMİNİ ANLAMAK VE OYUNLAŞTIRMA İLE YAPTIĞIN İŞİ NASIL DAHA İYİ HALE GETİREBİLİRSİN ÖĞRENMEK İSTİYORSAN, EĞİTİME KATIL OYUNU KAZAN!

Dünyamızda akla gelen hemen her alanda oyun, alışılageldik iletişim biçimlerini temelden değiştiriyor. İnsanın odak noktasında olduğu günümüzde oyunun nasıl önem kazandığını ve oyun mekaniklerinin algılarımızı nasıl etkilediğini öğrenmek ister misin? Oyunlara ve oyunlaştırmaya bir de bu açıdan bakıp, kariyerine, projelerine veya hayatına eğlence ve performans katmak senin elinde.

*Sınırlı Kontenjan. Etkinliğe davetiye ile katılım zorunludur.

*Kayıt işlemleri için saat 08.30’da BAU Güney Kampüsü’nde olmanız gerekmektedir.

*Katılım ücretsizdir.

Detaylı bilgi ve talepleriniz için tanitim@cco.bau.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.