Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, öğretmen olmak isteyen aday öğrenciler için tavsiyelerde bulundu. Sınavlara iyi hazırlanmak ve akademik başarılar haricinde, öğretmenliğe kendini her anlamda hazırlamak isteyen aday öğrenciler için çeşitli kitap ve film önerilerini sizler için derledik!

İşte öğretmen adayları için kitap ve film önerileri!

• Öğretmen adaylarının okuması gereken kitaplar

Beyaz Zambaklar Ülkesi-Grigori Petrov

Öğretmenim Bir Bakar Mısın?-Doğan Cüceloğlu

Ölü Ozanlar Derneği- N .H. Kleinbaum

Çalıkuşu

Küçük Kadınlar

Bitmeyen Gece (Mithat Enç)

Emile (Jean Jacques Rousseau)

Küçük Ağacın Eğitimi The Education of Little Tree (Forest Carter)

Okulsuz Toplum Deschooling Society (Ivan Illich)

Sol Ayağım (Christy Brown)

• Öğretmenlik ile ilgili en etkili filmler

Freedom Writers,

Dead Poets Society,

Les Choristes,

İki Dil Bir Bavul,

Good Will Hunting

Ron Clark Story & Mona Lisa Smile & Three Idiots

Like Stars on Earth & Detachment & Entre Les Murs / The Chorus

BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi  taban puanları için tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.