Geleceği bugünden tasarlamak, tasarladığını da yarın görmek mi istiyorsun?

İşte biz, Bahçeşehir üniversitesi Mimarlık ve Tasarım fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü ile, sana bu imkanı veriyoruz…

Endüstri Ürünleri Tasarımı sıralama için tıkla

Endüstri Ürünleri Tasarımı Ders Programı için tıkla

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI NEDİR?

Endüstri ürünleri tasarımı; yaratıcı düşüncenin işlev, biçim, değer ve kimlik kavramlarında bütünleşerek toplum, kullanıcı ve üreticiye yararlı olacak şekilde seri üretime dönüşmesini sağlayan bir çalışma alanıdır.

Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde eğitim, bir dünya kenti kimliği taşıyan ve Türkiye’nin tasarım başkenti olan İstanbul’un merkezinde gerçekleşiyor.

Bu program, sana meslek yaşamında yenilikçi, yararlı, güvenli, estetik açıdan uygun, sosyal ve kültürel değerlere duyarlı ürünleri tasarlayıp geliştirmen için gerekli donanımı vermeyi amaçlıyor.

Endüstrileşmekte olan ülkemizin, globalleşen dünyanın rekabet koşullarında tutunabilmesi ve uluslararası alanda tanınan bir kimlik kazanabilmesi için, tasarım olgusunun ülke politikalarında benimsenmesi artık bir zorunluluk.

Bu zorunluluğun da etkisiyle  endüstri ürünleri tasarımının sanayi politikalarına dahil edilmesi için ulusal düzeyde işbirliklerine ve projelere açık olmamız gerektiğini düşünüyoruz.

Ayrıca biz uluslararası işbirliklerimizle bütün dünyayı kampüs alanı olarak görüyor eğitimimiz bu şekilde sürdürüyoruz.

Endüstri ürünleri tasarımı programı, görsel iletişim, mühendislik bilimleri ve iş yönetimi alanları ile işbirliği yaparak, ürün gelişimi sürecinde disiplinler arası bir yaklaşıma odaklanıyor.

Bu süreç içerisinde; kullanıcı araştırmaları, tasarım yöntemleri, yenilikçi fikir geliştirme, prototip oluşturma ve bilgisayarda modelleme gibi konuları içeren geniş bir yelpazede eğitim alacaksın.