Gastronomi, yemek ve kültür arasındaki ilişkiyi inceleyen bir bilim dalıdır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunlarının takım oyuncusu olmak, iletişim becerileri, mutfağın kuralları uymak, planlama, sürekli gelişime açık olmak, teknoloji ve trendleri takip etme gibi çeşitli becerilere sahip olması önemlidir.

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı, modern ve son teknoloji ile desteklenmiş ekipmanlara sahip. Bütün öğrencilere rahatça çalışabilmeleri amacıyla kişisel istasyonlar sağlanır. Bununla beraber üç profesyonel uygulama mutfağı, bir pastacılık ve ekmekçilik mutfağı  ve öğrencilerin derslerde edindikleri becerileri misafirlere sunabilecekleri gastronomi bölümü restoranı ile yüksek standartlarda eğitim verir. Bölümün bulunduğu BAU Culinary Arts merkezinde yiyecek içecek sektörünün her alanında çalışabilecek genç profesyoneller yetiştirme hedefiyle ilerler.

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü taban puanları hakkında bilgi almak için tıkla.

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü dersleri için tıkla.

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI MEZUNU KARİYER OLANAKLARI

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları için çalışma alanları arasında restoranlar, oteller, yayıncılık/yazarlık, programcılık, yemek fotoğrafçılığı, yat/uçak şefliği, özel amaçlı beslenme yerlerinde şeflik (hastane, anaokulu vb.) bulunur. Ayrıca danışmanlık, işletmecilik, Gıda Ar-Ge / Ür-Ge, yemek ekipmanları pazarlama ve tüketici araştırmaları yapabilirler.