Kültür, gıda gibi birçok bilim dalını içine alan yeni nesil beslenme şekli de olarak görülen Gastronomi, son zamanların en popüler meslek seçimleri kategorisinde yer alıyor. Doğru beslenmeyi geliştirmek ve korumak için besin ile insan ilişkisi temel alan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) yepyeni mutfağıyla yeni öğrencilerini bekliyor.

Hızla artan globalleşmeyi öncü alan BAU, modern ve son teknolojik ekipmanlarla donatılan mutfağıyla son dönemin en popüler bölümleri arasında gösterilen Gastronomi ile yeme/içme sektörüne farklı bir boyut sunuyor. Bütün öğrencilerin kişisel istasyonlarında rahatça çalışabildiği BAU Gastronomi mutfağında, 3 profesyonel uygulama mutfağı, 1 pastacılık  ve ekmekçilik mutfağı bulunmakta. Aynı zamanda BAU, öğrencilerin derslerde öğrendikleri becerileri misafirlere sunabildikleri Gastronomi Bölümü restoranının içinde bulunduğu BAU Culinary Arts merkezinde yiyecek içecek sektörünün her alanında çalışabilecek profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyor.

Dünyadaki mutfağına açılan kapı

Öğrenciler, Gastronomi’nin yapısına uygun olarak yiyecek içecek sektöründeki son trendler doğrultusunda hazırlanan müfredat ile eğitim almakta. Bu çerçevede eğitim alan öğrenciler, kariyerleri boyunca sektörde geniş bir çalışma alanına sahip olmaktadırlar. BAU Gastronomi bölümünde verilen eğitimlerin öncelikli amacı, teknik ve teorik bilgi açısından donanımlı adaylar yetiştirmektir. Kesme ve doğrama teknikleri dersi ile başlayan uygulamalı eğitim; Türk mutfağı, dünya mutfakları, pastacılık ve ekmekçilik alanını konu alan çeşitli derslerden oluşmaktadır. Öğrenciler aldıkları derslerin yanında gerçekleştirdikleri zorunlu stajları ile öğrendikleri bilgileri sahada uygulama şansı bulmaktadırlar. Gastronomi Bölümü bünyesindeki restoranda ise öğrenciler derslerde öğrendikleri teorik ve teknik bilgileri uygulamaya dökme şansına sahip olacaktır. Bu restoran aynı zamanda barista eğitimi, kahve ve çay tadım workshopları, restoran işletmeciliği dersleri için de bir eğitim alanı olarak kullanılacaktır.

Öğrencilere staj ve iş desteği

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi Bölümünde öğrenciler; yemeğin kimyasal yapısı, besin değeri, kültürel değeri ve tarihi, hazırlama ve sunum teknikleri olmak üzere yemek hakkında geniş bir çerçevede eğitim almaktadırlar. Öğrenciler, sahadaki nitelikli personel ihtiyacına cevap olabilecek bireyler olarak mezun olmaktadırlar. Eğitim süreçlerindeki stajlarında ve okul sonrasındaki iş yaşantılarında BAU CO-OP biriminin işbirliği içerisinde bulunduğu alanda önemli çeşitli firmalar ile öğrenciler, staj ve iş desteği alabilmektedir.

Öte yandan, BAU Gastronomi Bölümü ve BAU Culinary Arts merkezi bünyesinde kısa ve uzun dönem sertifika programları kapsamında restoran işletmeciliği, barista ve kahve eğitimi, tadım etkinlikleri, sektörün kanaat önderleriyle söyleşi ve konferanslar gibi etkinliklerle ülkemiz gastronomisinin geleceğine yön veren bir merkez olmayı hedeflemekte.

Öte yandan, Üniversite adaylarını tercih döneminde de yalnız bırakmayan Bahçeşehir Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim alma hakkı kazanmak isteyen herkesi 16 Temmuz –  29 Temmuz tarihleri arasında Beşiktaş Kampüsünde, bölümlere ilişkin kurulan stantlarda bilgilendirmeyi bekliyor.

BAU Gastronomi hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

BAU Gastronomi puan ve kontenjanları için tıklayınız.

BAU’da Bölüm Değiştirmek Çok Kolay!