Dil ve konuşma terapisi bölümü mezunları,  devlet, özel veya üniversite hastanelerinin ilgili polikliniklerinde çalışabilirler.

İletişim, dil, konuşma, ses ve yutma bozukluğu bulunan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile danışmanlık merkezlerinde görev alabilirler. Bununla beraber kendilerine ait özel iş yerleri/klinikler kurabilirler. İlgili doktor ve alan uzmanlarıyla birlikte hizmet sunma imkânına da sahipler.

• Hem kamu hem de özel sektörde farklı kurum ve kuruluşlarda çalışabilir.
  • Devlet, üniversite ve özel hastanelerde sağlık meslek mensubu olarak çalışabilir.
  • Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, danışmanlık merkezleri, yaşlı ve bakım evleri ile özel kliniklerde çalışabilir.
  • Üniversitede akademik kadrolarda görev alıp ülkemiz için yeni dil ve konuşma terapistlerinin yetiştirilmesine ve bu konuda yeni araştırmalar yapılmasına katkıda bulunabilir.
  • Üniversitelere bağlı araştırma ve uygulama merkezlerinde dil ve konuşma terapisti olarak çalışabilir.
  • Hem yurt içi hem de yurtdışında lisansüstü kariyer imkanlarından faydalanabilir.

Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlar yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde lisansüstü eğitimlerine devam ederek akademik kariyer yapabilirler.

Bahçeşehir Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ SIRALAMA VE TABAN PUANLARI

2021 Dil ve Konuşma Terapisi sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.