Endüstri Mühendisliği Mezunu Ne İş Yapar?

Endüstri mühendisliği mezunları, ürün ve hizmet üreten bütün kurumlarda çalışabilirler. Maliyet kontrolü, eleman yönetimi, kalite yönetimi, üretim planlaması gibi alanlarında edindikleri uzmanlık, onları diğer mühendislik dallarında ayırır ve ayrıcalıklı bir noktaya getirir.
Bu yüzden Endüstri mühendisliği bölümü mezunları, fabrikalarda yönetici olarak, araştırma geliştirme alanlarında etkinlik göstererek ya da planlama süreçlerinin tasarlanması konusunda bir çok alanda çalışırlar.
Bölüm mezunları aynı zamanda kamuda da iş bulma imkânlarına sahiptirler. Merkez bankası, Sermaye piyasası kurulu, Devlet planlama teşkilatı gibi önemli kamu kuruluşlarında da kendilerine yer bulabilirler.

Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız