Endüstri Ürünleri Tasarımı Mezunu Ne İş Yapar?

Endüstri Ürünleri Tasarımı, endüstri ürünlerini yeni bir bakış acısıyla oluşturup onların işlevsel özelliklerini zedelemeden yenileyen yaratıcı bir meslektir.

Bu yüzden bu bölümün mezunları birçok alanda faaliyet gösterebilirler. Özel şirketlerin araştırma ve geliştirme departmanları bu bölüm mezunlarının temel istihdam edildikleri yerlerdir.

Ayrıca kendi özel ofislerini kurarak diğer firmalara danışmanlık hizmetleri de verebilirler.

Endüstri ürünleri tasarımcıları, ağırlıklı olarak mobilya, otomotiv, beyaz eşya sektöründe ya da cam ve seramik endüstrisinde çalışmaktadırlar. Takı ve aksesuar ürünleri konusunda yaratıcılıkları onları bu konularda da iş bulmalarını sağlar.

Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü mezunları ayrıca iç mimarlık ofislerinde ve dekorasyon ofislerinde de görev alabilirler.

Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Genetik Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız