Fizyoterapist olarak; nörolojik rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon, sporcu sağlığı, ortez-protez ve biyomekanik, romatizmal hastalıklarda rehabilitasyon, kardiyopulmoner rehabilitasyon, bel boyun sağlığı, el rehabilitasyonu, geriatrik rehabilitasyon, pediatrik rehabilitasyon, kanser rehabilitasyonu, yutma bozuklukları rehabilitasyonu, kas hastalıkları rehabilitasyonu gibi konularda; kamu ve özel hastanelerde, özel eğitim merkezlerinde, özel kliniklerde, spor kulüplerinde, spor ve fiziksel uygunluk merkezlerinde, yaşlı bakım merkezlerinde, ortez-protez merkezlerinde, birinci basamak sağlık hizmetlerinde, endüstri alanlarında ve kaplıca merkezlerinde çalışabilir.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunları, hastanelerin ortopedi, kardiyoloji, pediatri, nöroloji ve kadın doğum kliniklerinde çalışabilirler. Ayrıca genel cerrahi, el cerrahisi ve acil bakım üniteleri fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü mezunlarının etkinlik alanları arasındadır. Hastane dışındaki kurumlarda özellikle rehabilitasyon merkezlerinde, halk sağlığı merkezlerinde, fitness merkezleri ve spor kulüplerinde, okullar ve fabrikalarda çalışabilirler. Bir uzman doktorla birlikte özel klinik açarak konusunda etkinlik gösterebilir.

Mezuniyet sonrası yüksek lisans ve doktora eğitimini sürdürenler yüksek öğretim kurumlarında akademisyen olarak çalışabilir ve araştırma projelerinde yer alabilir.

Bahçeşehir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.