Gastronomi, yemek ve kültür arasındaki ilişkiyi inceleyen bir bilim dalıdır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları için çalışma alanları arasında restoranlar, oteller, yayıncılık/yazarlık, programcılık, yemek fotoğrafçılığı, yat/uçak şefliği, özel amaçlı beslenme yerlerinde şeflik (hastane, anaokulu vb.) bulunur. Ayrıca danışmanlık, işletmecilik, Gıda Ar-Ge / Ür-Ge, yemek ekipmanları pazarlama ve tüketici araştırmaları yapabilirler.

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü Türk ve Dünya mutfaklarına hâkim, teknolojiyi kullanan, dünyadaki gelişmeleri takip eden, BAU Global Vizyonu’na sahip, ekip çalışmasını seven, programlı, inovatif, tutkulu ve fark yaratacak mezunlar yetiştirmeyi amaçlar.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri 4 yıl 8 dönem eğitim alır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunlarının sahip olması gereken beceriler: Takım oyuncusu olmak, iletişim becerileri, mutfağın kuralları uymak, planlama, sürekli gelişime açık olmak, teknoloji ve trendleri takip etmek şeklinde sıralanabilir.

Mezunlarımızın Çalıştığı/Staj Yaptığı Bazı İşletmeler

• Alaf Kuruçeşme
  • Alancha
  • Attaş Alarko Hillside Beach
  • Büyük Truva Oteli
  • Conrad İstanbul
  • Da Mario Restoran
  • Dank Gıda San. Tic. A.Ş.
  • Fiyonk Bakery
  • Hilton Bomonti Hotel
  • JW Marriott
  • Kitchenette
  • Kiva Bomonti
  • Konyalı Lokantası
  • Mikla
  • Mükellef Karaköy
  • MYK Gastro Arena
  • Pablo Bira Malt. San. A.Ş.
  • Pera Palace Hotel
  • Radisson Blu Bosphorus
  • Raffles Otel
  • Ramada Otel
  • Renaissance Polat İstanbul Hotel
  • Shangri-La Bosphorus Istanbul
  • Sophie Bebek
  • Spago
  • St. Regis İstanbul
  • Sub Lokal
  • Wasa Otel

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SIRALAMA VE TABAN PUANLARI

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

2021 Gastronomi ve Mutfak Sanatları sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.