Hemşirelik Mezunu Ne İş Yapar?

Hemşirelik bölümü mezunları, gerek devlet gerekse özel sektör hastaneleri ve sağlıkla ilgili kurum ve kuruluşlarda rahatça iş bulabilirler.
Bu kurumlarda, baş hemşire, hemşirelik hizmetleri müdürü, onkoloji vaka yöneticisi, ameliyat hemşiresi, diyaliz hemşiresi, hizmetçi eğitim koordinatörü, diyabet eğitim hemşiresi olarak görev alabilirler.
Alışveriş merkezleri, fabrikaların revir bölümleri gibi sağlık amaçlı olmayan kurumların ilgili birimlerinde de çalışabilirler.
Ayrıca sağlık ürünleri üreten ve pazarlayan şirketler, sigorta şirketleri ve bakım evleri de hemşireleri istihdam ederler.

Bahçeşehir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız