Hukuk fakültesi mezunları öncelikle Hakim, Savcı ve Avukat olabilirler.

2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nda öngörülen koşulları taşıyan Hukuk fakültesi mezunları, yazılı sınav ve sözlü mülakatı bitirip, staj sürecinin sonundaki sınavı da geçtikten sonra Hakim ve savcı olabilirler.

Avukatlık kanunundaki 3. Maddenin koşullarını taşıyan Hukuk fakültesi mezunlarının avukat olmaları için hiçbir engel yoktur.

Yalnızca hukuk fakültesi mezunlarının yapabileceği bir başka meslek de Noterliktir. Noter olabilmek için Noterlik kanununun 7. Maddesinde ön görülen staj koşullarını taşımak gereklidir. Bir yıl süren stajdan sonra, koşullar da uygun olduğu takdirde noter belgesi alınabilir.

Ayrıca banka ve finans kuruluşlarında hukuk danışmanlığı ve hukuk müşavirliği, çeşitli bakanlıklarda uzman ve müfettiş, Adalet bakanlığında icra müdürlüğü gibi diğer meslekler hukuk fakültesi mezunlarını tercih etmektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

HUKUK SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Hukuk sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.