İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu Ne İş Yapar?

Dekorasyon ve iç mimarı özellikle ülkemizde çok gelişmekte olan bir alan. Bu yüzden İç mimarlık ve çevre tasarımı mezunları, gerek kamu gerek belediyeler gerekse özel sektörde etkin olarak çalışabilirler.

Kamu sektöründe, özellikle Bayındırlık ve iskân bakanlığında, özel sektörde ise inşaat şirketlerinde, mimarlık bürolarında ya da serbest olarak çalışabilirler.

Ayrıca bilgi birikiminin de etkisiyle bu bölüm mezunları televizyon şirketlerinde, televizyon kanallarında, fotoğraf stüdyolarında çalışabilirler. Bu  gibi alanlarda sahne tasarımları yapar, sanat yönetmenliği gibi alanlarda etkinlik gösterebilirler.

Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız