İşletme okuyanlara en çok sorulan sorulardan biri “işletme okuyorsun, peki mezun olunca ne iş yapacaksın?” oluyor. Doktor, mühendis, mimar gibi toplumun tümü tarafından hemen akla gelen bir meslek dalı olmadığı için işletme bölümüne girmek isteyenler ya da mezunlar en çok bu soruyla muhatap oluyor.

Peki gerçekten işletme mezunu ne iş yapar?

Yöneticilik, işletme mezunları için ilk akla gelen meslek… Evet işletme bölümü mezunlarının yaptıkları işlerden biri yöneticiliktir. Tabii ki mezun olur olmaz hemen bir şirkete yönetici olarak girmeniz pek beklenmese de kolaylıkla yükselip kısa zamanda yönetici pozisyonuna gelmeniz mümkündür.

İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge…

Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler. Örneğin bankacılık, kozmetik, turizm, denetim, telekomünikasyon, vs.

Tüm bunların dışında ise çeşitli sınavlara girerek mali müşavir, idari yargı hakimliği, denetmen olabilirler.

Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayın.

İŞLETME SIRALAMA VE TABAN PUANI

2023 İşletme sıralama ve taban puanları açıklandı. 2023 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2023 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.