Mimarlık Mezunu Ne İş Yapar?

Mimarlık bölümü mezunları, devletin mimar istihdam eden kurumlarında çalışabilirler.

Belediyelerin planlama,  şehir planlama, fen işleri bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca yine aynı kurumlarda ruhsat işlemleri ve proje tetkiki ve onayı konusunda iş yapabilirler.

Mimarlık bürolarında ve inşaat şirketlerinde çalılaşabilen mimarlık bölümü mezunları aynı zamanda kendi mimarlık bürolarını açarak kendi işlerinin sahibi olabilirler.

Tüm bunlarını yanı sıra mezunlar, kariyerlerini üniversitelerde de sürdürerek akademisyen olabilirler.

Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız