Rehberlik ve Psikolojik Danışma programı lisans mezunları, Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda, Özel eğitim kurumlarında, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde psikolojik danışman/Rehber öğretmen olarak çalışabilirler.

Ayrıca Özel Psikolojik Danışma Merkezlerinde Psikolojik danışman, uzmanlıklarına göre Psikoterapist olarak görev alabilirler.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Polis Akademisinde, Polis Meslek Yüksekokullarının Psikolojik Danışma Merkezlerinde, Rehberlik ve Danışma Büro Amirliklerinde, Çocuk Şube ve Büro Amirliklerinde, Psikolojik danışman olarak çalışabilirler.

Özel şirketlerin insan kaynakları ve eğitim bölümlerinde İnsan Kaynakları Uzmanı, Kariyer ve Yönetim Danışmanı ve Eğitim Danışmanı olarak etkinlik gösterebilirler.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma programı mezunları ayrıca Denetimli Serbestlik Şubeleri ve Cezaevlerinde, Aile ve Çocuk Mahkemelerinde Pedagog olarak çalışabilirler. Sosyal Hizmetler Kurumu’na bağlı kreş, anaokulu ve yurtlarda Sosyal hizmet uzmanı olarak görev alabilecekleri gibi, yüksek lisans yaparak kendi alanlarında uzmanlaşma imkanları da vardır.

Bahçeşehir Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.