Reklamcılığın tanımı değişiyor ve uygulama alanı geleneksel ve dijital mecraları içine alacak şekilde genişliyor.

Reklamcılık mezunları global ve yerel reklam ajanslarındaki müşteri ilişkileri departmanlarında müşteri temsilcisi, stratejik planlama departmanlarında marka stratejisti, prodüksiyon departmanlarında reklam prodüktörü ve yaratıcı departmanlarda reklam yazarı olarak çalışabiliyor.

Sadece geleneksel ajanslarda değil sosyal medyada içerik üretimi ve sosyal medya yönetimi alanında hizmet veren dijital ajanslar, influencer pazarlaması hizmeti veren ajanslar, oyun şirketlerinin strateji ve pazarlama departmanları da reklamcılık mezunlarını istihdam ediyor.

BAU Reklamcılık mezunları, sadece Türkiye’deki geleneksel ve dijital reklam ajanslarında değil yurtdışındaki global reklam ajanslarında da iş buluyor. Global markalar için çalışıyor, marka stratejileri geliştiriyor ve yaratıcı uygulamalar ortaya koyuyor.

BAU Reklamcılık mezunlarının çalışma alanı ajanslarla da sınırlı kalmıyor. Şirketlerin pazarlama departmanlarında çalışmayı seçenler marka müdürü olarak global ve yerel markaları yönetiyor, markaların pazarlama iletişimlerinin nasıl olacağını belirliyor. Dilerlerse şirketlerin kurumsal iletişim departmanlarında iletişim yöneticisi olarak da iş buluyor.

Reklamcılık sektörü çok geniş çalışma alanına sahip dinamik bir sektör. BAU Reklamcılık mezunları tüketici araştırma şirketlerinde araştırmacı, medya şirketlerinde medya planlamacı veya içerik üreticisi olarak da çalışma imkanına sahip.

Her ne kadar özel sektör BAU reklamcılık mezunlarının öncelikli tercihi olsa da kamu sektöründe de çalışmak da seçenekleri arasında. Belediyelerin iletişim departmanları, kamu kurum ve kuruluşlarının iletişim müdürlükleri bu çalışma alanlarından bazıları. Sivil Toplum Kuruluşları’nın iletişim departmanları da reklamcılık mezunları için istihdam olanaklarından birini oluşturuyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

REKLAMCILIK SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Reklamcılık sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.