Reklamcılık Mezunu Ne İş Yapar?

Reklamcılık bölümü mezunları öncelikle reklam şirketlerinde metin yazarı, yapımcı, müşteri temsilcisi, araştırmacı, stratejik planlamacı, danışman veya iletişim yönetmeni olarak çalışabilirler.

Ayrıca ilgili eğitimi aldıkları için Reklamcılık bölümü mezunları, halkla ilişkiler şirketlerinde de çalışabilirler.

Matbaalar, medya kuruluşları, ürün ve hizmet firmaları reklam bölümü mezunları için temel iş kaynaklarıdır.

Her ne kadar özel sektör reklamcılık bölümü mezunlarının öncelikli tercihi olsa da kamu sektörü de cazip fırsatlar barındırmaktadır. Kamuya ait kurum ve kuruluşlarda halkla ilişkiler, tanıtım ve reklam bölümlerinde çalışmak mümkündür.

Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız