Reklamcılık bölümü mezunları öncelikle reklam şirketlerinde metin yazarı, yapımcı, müşteri temsilcisi, araştırmacı, stratejik planlamacı, danışman veya iletişim yönetmeni olarak çalışabilirler.

Ayrıca ilgili eğitimi aldıkları için Reklamcılık bölümü mezunları, halkla ilişkiler şirketlerinde de çalışabilirler.

Matbaalar, medya kuruluşları, ürün ve hizmet firmaları reklam bölümü mezunları için temel iş kaynaklarıdır.

Her ne kadar özel sektör reklamcılık bölümü mezunlarının öncelikli tercihi olsa da kamu sektörü de cazip fırsatlar barındırmaktadır. Kamuya ait kurum ve kuruluşlarda halkla ilişkiler, tanıtım ve reklam bölümlerinde çalışmak mümkündür.

Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

REKLAMCILIK SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Reklamcılık sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.