Sinema ve Televizyon Mezunu Ne İş Yapar?

Sinema ve televizyon bölümü mezunları, sinema ve televizyonun arkasında yer alan bütün işlerde çalışabilirler.

Bu işler neredeyse endüstrinin tamamını içerir. Çalışma ve yaratıcılığın elverdiği ölçüde sinema ve televizyon bölümü mezunları mesleklerinde hızlı bir şekilde ilerleyebilirler.

Sektörde, senaryo yazarlığından görüntü yönetmenliğine, stüdyo şefliğinden film yapımcılığına, kurguculuktan, kameramanlığı kadar çok geniş bir iş yelpazesine sahip olan sinema ve televizyon bölümü aynı zamanda yaratıcılığın ve çalışmanın ödülünün en kolay görüleceği meslektir.

Mezunlar, televizyon yapım şirketlerinde, televizyon kanallarında, reklam şirketlerinde, film yapım şirketlerinde, animasyon stüdyolarında, tanıtım şirketlerinde kısaca görselliğin önem taşıdığı her türlü iş şerinde çalışabilirler.

Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız