Uluslararası finans bölümü mezunları para ve sermaye piyasalarında finansal analist olarak çalışabilirler. Ayrıca bankalarda, finans departmanlarında, danışmanlık şirketlerinde, aracı kurumlarda, yatırım şirketlerinde de iş imkanları vardı.

SPK lisansına sahip oldukları takdirde kredi derecelendirme uzmanı, türev araçlar personeli, portföy yöneticisi, değerleme uzmanı ve kurumsal derecelendirme uzmanı olabilirler. Ayrıca Sigorta Eğitim Merkezi (SEGEM)’in düzenlediği sınavlara girip aktüer, eksper ve broker gibi ünvanlarla çalışabilirler.

Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı gibi yurt içi kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışma imkanları olduğu gibi uluslararası arenada da iş imkanlarına sahiptirler. Dünya Bankası (World Bank), Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ticaret Örgütü (WTO), Federal Rezerv (FED) gibi kuruluşlarda iş bulabilirler.

BORSALARDA İŞ İMKANI

Bunun yanı sıra dünyanın çeşitli borsalarında iş bulabilirler. Londra Menkul Kıymetler Borsası, New York Menkul Kıymetler Borsası, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası, Frankfurt Kıymetli Kâğıt Borsası, Toronto Menkul Kıymetler Borsası, İsviçre Borsası ve Amsterdam, Paris, Lizbon, Brüksel şehirlerinin borsaları gibi…

Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü hakkında detaylı bilgi almak, puan ve kontenjanlarını, yurt dışı olanaklarını ve staj imkanlarını öğrenmek için  tıklayınız.

ULUSLARARASI FİNANS SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Uluslararası Finans sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.