Dijitalleşme, ekonomik, kültürel, toplumsal, politik, teknik ve hukuki etkileriyle iletişim pratiklerinde dönüşüme yol açtı. BAU Yeni Medya’nın amacı; iletişim pratiklerinin temelleriyle birlikte, bu dönüşümün dinamiklerine hâkim, çevrimiçi platformlar için üretim yapabilen, onları yönetebilen ve bu araçların teknik ve estetik dilini yetkinlikle kullanabilen profesyoneller yetiştirmektir. Dijital medya çalışmaları alanında çok disiplinli ve eleştirel bir yaklaşımla kuramsal ve uygulamalı eğitim veren BAU Yeni Medya, öğrencilerini temel bilgi ve becerilerle donatmanın yanı sıra onların yaratıcılık ve hayal güçlerini kullanmalarını hedefler. Öğrenciler, 4 yıllık lisans eğitimi süresince, geleneksel medya ve habercilik anlayışını tüm yönleriyle kavrarken bir yandan da çok sayıda teknik uygulama ve dijital proje ile yaratıcılıklarının sınırlarını zorlayarak başarılı bir medya profesyoneli olmak için gerekli donanımı kazanırlar.

Öğrenciler hem geleneksel medyaya yön vermiş olan duayen isimlerden hem de dijital dünyanın yeni medya uzmanlarından ders alma olanağı bulmaktadır. BAU Yeni Medya öğrencileri, eğitimleri süresince üretmiş oldukları içerikleri, kendileri tarafından yönetilen Yeni Sayfa Online’da (www.yenisayfaonline.com) yayınlayabilmektedir. Eğitimleri süresince sektörde adını duyurmuş saygın haber merkezleri ve dijital platformlarda staj programlarına yönlendirilen öğrenciler, akademi çatısı altında edindikleri bilgi ve deneyimi profesyonel bir ortamda hayata geçirme ve sınama olanağı bulmaktadırlar. Kariyer hedeflerini medya sektörü yerine akademiye yönelik belirlemiş olan öğrenciler ise lisans eğitimleri süresince gerçekleştirecekleri akademik araştırmaların yanı sıra bir lisans tezi yazarak bu alanda yetkinliklerini arttırabilmektedirler.

Günümüzde medya sektörü, çevrimiçi yayıncılık, etkileşimli reklam içerikleri, dijital platformlar için görsel tasarım gibi konularda yetkin profesyonellere ihtiyaç duymaktadır. BAU Yeni Medya’nın müfredatı ve akademik kadrosu da bu ihtiyaçlara eksiksiz cevap vermek hedefiyle şekillendirilmiştir. BAU Yeni Medya mezunları, herhangi bir kurum ya da kuruluşun dijital kodlama sisteminde temellenen metin, ses, grafik, fotoğraf ve video gibi multimedya içerik özelliklerine sahip üretim ve yönetimi gerektiren iş kollarının tamamında istihdam edilebilmektedirler. Mezunlarımız, BAU çatısı altında aldıkları eğitimin ardından çağdaş bakış açıları ile alanlarında fark yaratacak profesyoneller olarak iş hayatlarına adım atmaktadırlar.

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

YENİ MEDYA SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Yeni Medya sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.