Ekonomi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Ekonomi Bölümü mezunları hem Türkiye’de hem de dünyada kendilerine iş bulabilirler. Çalışacakları alan olarak akla ilk olarak finans sektörü gelse de, ekonomi bölümü mezunu her sektörde çalışma imkanına sahiptir.

Hem özel sektörde, hem kamuda çalışma imkanları vardır. Uzmanlık, denetçilik, dış ticaret, pazarlama, yöneticilik, ekonomi yönetimi gibi pek çok alanda çalışabilirler. Pazarlama, finansman departmanları ekonomi mezunları için uygun yerlerdir.

MERKEZ BANKASINDAN BM’YE KADAR GENİŞ BİR ALANDA ÇALIŞABİLİRLER

Sınava girip kazandıkları taktirde Merkez Bankası, Hazine, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu gibi kamu kurumlarında uzman olarak görev alabilirler.
Yabancı dili çok iyi olan bir ekonomi mezunu BM, AB, Dünya Bankası gibi uluslararası kurumlarda da istihdam edilebilmektedir.
Akademik kariyer ise yine çalışma alanları için bir alternatiftir.
Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi Bölümü hakkında detaylı bilgi almak, puan ve kontenjanlarını, yurt dışı olanaklarını ve staj imkanlarını öğrenmek için  tıklayınız.