Ekonomi ve Finans bölümü mezunları, aynı ekonomi ya da işletme mezunu gibi kamu ve özel sektörde, finans şirketlerinde, bankalarda çalışabilir. Yönetici adayı, uzman yardımcısı, müfettiş, gümrük ve mali müşavir, serbest muhasebeci, pazarlama ve satış görevlisi gibi görevlerde bulunabilir.

İmalat sanayinden turizme, iletişim sektöründen bankalara, sigorta şirketinden sermaye piyasası kurumlarına kadar pek çok sektör ekonomi ve finans mezununun çalışabileceği alana girer.

Bu bölümün mezunları ilgili sınavları geçtikleri taktirde  kamuda müfettiş, uzman, denetçi, ekonomik analizci gibi görev yapabilir. Ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren yabancı sermaye kuruluşları ekenomi ve finans mezunlarını istihdam etmektedirler.

Ekonomi ve Finans mezunları iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının girdiği bütün sınavlara girme hakkına da sahiptirler.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi Finans Bölümü hakkında detaylı bilgi almak, puan ve kontenjanlarını, yurt dışı olanaklarını ve staj imkanlarını öğrenmek için tıklayın.

EKONOMİ FİNANS SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Ekonomi Finans sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.