Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunlarının oldukça fazla çalışma alanları olmakla birlikte iyi bir üniversiteden mezun olmaları iş bulmalarını kolaylaştıran en önemli faktördür.

Bu bölümün mezunu olarak öncelikle Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri bakanlığı istihdam edilebilirler.  Ayrıca tüm bakanlıklar ve müsteşarlıklar, kamu iktisadi teşebbüsleri, Kalkınma ajansları gibi devlet kurumlarında çalışabilirler.

Göreve tanımları çeşitlidir: Uzmanlık-müfettişlik yapabilecekleri gibi kaymakamlık, devlet memurluğu gibi görevlerde de bulunabilirler.

ÖZEL SEKTÖR, DEVLET VE SİVİL TOPLUM ŞİRKETLERİNDE İŞ İMKANI

Devlet kurumlarında çalışmak için iyi bir KPSS puanı almak önemlidir.

Özel sektördeki iş imkanların gelince, şirketlerin genelde dış ticaret bölümlerinde istihdam olanağı vardır.

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunları aynı zamanda sivil toplum örgütleri, uluslararası örgütler gibi kurumlarda da görev yapabilirler.

Bu bölümün çalışma alanı çok geniş olduğundan üniversiteye girer girmez, hangi alanda çalışabileceğinize karar verip ona göre yol almakta fayda vardır.

Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü hakkında detaylı bilgi almak, puan ve kontenjanlarını, yurt dışı olanaklarını ve staj imkanlarını öğrenmek için  tıklayınız.

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.